In de gemeente

De Nederlandse transgendergemeenschap is zich de afgelopen jaren steeds beter gaan organiseren. In veel gemeentes vinden activiteiten plaats. Wil je weten wat er in jouw gemeente gebeurt? Of ben je benieuwd hoe het gemeentebeleid voor transgender personen verbeterd kan worden? Lees hier verder.

In elke gemeente is

%

van de inwoners transgender

Handvatten voor jeugdgezondheidsprofessionals

In elke klas zit gemiddeld één leerling die zich niet thuisvoelt in het hokje ‘jongen’ of ‘meisje’. Vaak blijven deze kinderen onder de radar, wat kan leiden tot psychische klachten. Werk je als professional met jeugdigen? Dan kan jij een belangrijke bijdrage leveren om deze kinderen te helpen. Lees verder.

Het Genderdoeboek

Een begrip als transgender kan bij organisaties voor verwarring en onduidelijkheid zorgen, maar dat hoeft niet. Organisaties willen graag correct met hun cliënten omgaan en de juiste omgangsvormen hanteren, maar missen vaak de kennis om dit op een inclusieve manier te doen. Daarom heeft Transgender Netwerk Nederland het Genderdoeboek uitgebracht.

Het Genderdoeboek is een wegwijzer voor organisaties en geeft richtlijnen over hoe op een correcte en genderinclusieve wijze om te gaan met transgender personen. Lees verder.

Issuedagen

Door het jaar heen zijn er verschillende issuedagen. Klik hier voor een overzicht.

Trans initiatieven in de regio

Door het land heen zijn er verschillende transgendergroepen. Klik hier voor een overzicht per provincie. 

Agenda:

 

Bekijk alle Evenementen

Meld je activiteit!

Ben je organisator van een evenement of ga je zelf naar een activiteit? Laat het ons weten!