« terug naar overzicht

Voorpremière ‘Una mujer fantástica’

30 augustus 2017

Voorpremière ‘Una mujer fantástica’

Transvrouw Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en hebben grootse plannen voor de toekomst. Maar hij overlijdt onverwacht. Marina is het acteerdebuut van de Chileense transgender actrice Daniela Vega. Filmtheater Cinecenter in Amsterdam organiseert woensdag 30 augustus een voorpremière.

Marina’s leven zoals ze dat kende is als Orlando overlijdt plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doktoren als Orlando’s familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit de familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, Marina volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten.

De film van regisseur Sebastián Lelio werd in februari gepresenteerd op het Filmfestival Berlijn. De film won er een prijs voor het beste scenario en ook voor de beste LGBT-film van het festival. Vanaf 31 augustus is de film te zien in Nederlandse bioscopen, onder meer Lux Nijmegen en Lantaren-Venster in Rotterdam.

Filmtheater Cinecenter in Amsterdam organiseert woensdag 30 augustus om 21.00 uur een speciale LGBT-voorpremière.

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=zRUeN-QkGLQ

 

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.