« terug naar overzicht

Programma van TransPride 2017

29 juli 2017 - 4 augustus 2017

Programma van TransPride 2017

This is My TransPride. Dat is het thema van de TransPride 2017. De vierde TransPride is onderdeel van de Amsterdam Pride.

De TransPride wil de beeldvorming van transgender personen verbeteren. Doel is ook hen zichtbaar te maken en transgender personen en anderen een kunst- en cultureel podium aan te bieden. Met de TransPride wil de organisatie verhalen vertellen van transgender personen. Ze wil een brug slaan naar de LGBQ-gemeenschap en de samenleving.

De Amsterdam Pride, de 21e editie, is van 29 juli t/m 6 augustus 2017. Het programma van de TransPride, dat loopt van 30 juli t/m 4 augustus en zich vooral afspeelt in de Generator Mauritskade 57/Oosterpark Amsterdam, is nog onder voorbehoud. Check Facebook.

Zaterdag 29 juli
Opening Pride Walk. We lopen als transgemeenschap mee met de Pride Walk. We verzamelen om 12 uur op de Dam bij de grote transvlag en lopen naar het Pride Park in het Vondelpark.
Zondag 30 juli 17:00
TransPride Opening (met sprekers en muziek, zingen van het transpride anthem en hijsen van de transgender vlag)
Maandag 31 juli 20:00
Trans* InClusief/ExClusief in de LGBQ-gemeenschap. In gesprek over de onwetendheid, misverstanden, onbegrip, discriminatie en transfobie  in de LGBQIA-gemeenschap.
Dinsdag 1 augustus 20:00
TransTalents, TransStory, TransPoetry. Mensen kunnen talenten showen en verhalen en gedichten voordragen. Aanmelden bij brianvannunen@hotmail.nl.
Woensdag 2 augustus 14:00
TransPride Walk – Pride Oost. We lopen vanaf de Generator naar de opening van de Pride Oost. Ook om contact te maken met bewoners en buurt en een brug te slaan tussen de TransPride en Pride Oost. Er is een informatiestand, er zijn sprekers, acts en optredens.
Donderdag 3 augustus 20:00
Transmen in the World. We gaan met transmannen uit verschillende landen in gesprek over de positie van transmannen in de samenleving en de wereld. Na afloop optredens, een dj en dansen. Iedereen is welkom.
Vrijdag 4 augustus 20:00
TransPride Party ter afsluiting van de TransPride. Optredens, muziek, acts en dj’s en dansen.

Ter aanvulling over de Pride
Het programma van de Amsterdam Pride was vorig jaar al uitgebreid met activiteiten in het Vondelpark onder naam ‘Park Pride’. Nieuw dit jaar is de Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee. De botenparade is op zaterdag 5 augustus.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.