« terug naar overzicht

Transgenderkunst in Oss

25 augustus 2016 - 2 oktober 2016

Transgenderkunst in Oss

Willemijn da Campo en Marion Vos doen mee aan een expositie in Oss. De expositie ging donderdag 25 augustus 2016 van start en nog loopt tot en met zondag 2 oktober.

Voor Willemijn da Campo, transgender, geboren in 1961, waren boeken van fotografen zoals Diane Arbus en tv-programma’s als TopPop een bron waar ze een glimp opving van het bestaan van mensen zoals zij. Maar ze voelde zich geremd in haar vrouwelijke ontwikkeling. Ze vond bijvoorbeeld troost in een bordje in een kroeg met de tekst ‘sexual perverts need love too’. Ook Marion Vos voerde in de jaren zestig van de vorige eeuw lang een innerlijke strijd. In die tijd wist ze niets van transseksualiteit. Ze toont in Oss onder de titel ‘Het Lijden en de Lieve Kleine Justine’ zelfportretten die laten zien wat er zich in haar heeft afgespeeld.

De Stichting Kunst en Cultuur Oss wil beeldende kunst in de gemeente Oss dichter bij de mensen te brengen. Voor een gastexpositie heeft fotografe Marion Vos transgenderactiviste Willemijn da Campo uitgenodigd. Zie dit bericht.

Plaats:
Kruisstraat 26, Oss

Tijd:
25 augustus – 2 oktober 2016
Openingstijden K26: Do – Zo 13.00 – 17.00 uur

Reageer

Eén reactie op “Transgenderkunst in Oss”

  1. […] Meer informatie over de expositie, tijd en plaats, in de agenda op transgenderinfo.nl. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.