« terug naar overzicht

Trans-trots naar Leersum

3 februari 2018

Trans-trots naar Leersum

Het lijkt dat we nog een lange weg te gaan hebben als er opnieuw bericht wordt over iemand van de LHBTI-gemeenschap die wordt uitgescholden of geslagen. Nancy Mahulette uit Leersum wil daarom 3 februari haar veertigste verjaardag vieren met een benefiet voor de gemeenschap. ‘TROTS Liefde = Liefde’.

Op de benefiet is er educatie met sprekers en film, er is een show met drags en er komt een afterparty. De opbrengst gaat naar organisaties die zich inzetten voor LHBTI. Zoals de Stichting Pink Promiss, bekend van de Miss Travestie Holland en Miss Gay Holland-verkiezingen, Drag Queens United, een initiatief van Lady Galore, en de Transketeers die projecten en coaching doen voor de transgemeenschap.

Zo’n evenement in Leersum, onderdeel van Utrechtse Heuvelrug, is volgens Mahulette voor de gemeente behoorlijk grensoverschrijdend. De initiatiefneemster hoopt met haar benefiet bij te dragen aan meer begrip en tolerantie voor het ‘anders-zijn’. “Als ik aan het eind van de avond heb kunnen bewerkstelligen dat een van de bezoekers tweemaal nadenkt voordat deze iemand uitscheldt, dan ben ik al trots.”

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.