« terug naar overzicht

Symposium voor transgender ouderen

24 mei 2018

Symposium voor transgender ouderen

Bij alle aandacht voor transgender personen lijken transgender ouderen achter te blijven. Daarom het symposium Nieuwe Namen, transgender ouderen in beeld in Rotterdam. Tijdens het symposium presenteert Eveline van de Putte haar nieuwe boek.

Schrijfster en fotografe Eveline van de Putte komt met het boek Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen. Zij organiseert het symposium in samenwerking met Radar en IDEM Rotterdam. Radar is een bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. IDEM Rotterdam is het stedelijk expertisecentrum voor integratie, discriminatie en (lhbt-)emancipatie. Ook Roze 50+ en de Empowerment Foundation ondersteunen de organisatie.

Tijdens het eerste deel van het programma spreken Alex Bakker (over de geschiedenis van transgenders in Nederland) en Thomas Wormgoor (van Transvisie Zorg). Na een pauze is er een panelgesprek met onder anderen Iris van der Graaf (Transcafé), Evelien Keizer (Humanitas Transsupport) en Dinah Bons (Trans United). Dagvoorzitter is Vivian Boelen. Er zijn optredens van Merel Moistra en Victoria False. Erik Alkema toont teasers van videoportretten van transgender ouderen. Hij heeft deze gemaakt in samenwerking met Eveline van de Putte.

Wanneer
Donderdag 24 mei,13:30 – 17:30
Waar
BIRD, Raampoortstraat 26 in Rotterdam
Aanmelden
Toegang is gratis, meld je wel hier aan.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.