« terug naar overzicht

Spring haalt ‘gendervoorstellingen’ naar Utrecht

17 mei 2018 - 26 mei 2018

We Should All Be Dreaming, Farci.e en An Atypical Brain Damage zijn voorstellingen die volgens de organisatoren van Spring een publiek kunnen aanspreken dat bezig is met genderidentiteit. Spring is een dans- en theaterfestival in Utrecht. Dit jaar is de zesde editie.

Spring toont vernieuwend theater en hedendaagse dans. Tien dagen lang actuele podiumkunst. Het volledige programma staat hier. Drie voorstellingen hebben in meer of mindere mate genderidentiteit als thema.

We Should All Be Dreaming nodigt, aldus Spring, uit om samen te dromen, angst, boosheid en haat te overwinnen en een nieuwe toekomst voor te stellen. Een toekomst die bijvoorbeeld meer genderdivers is. Choreograaf Sonya Lindfors en schrijver/activist Maryan Abdulkarim geloven in de kracht van radicaal-utopisch denken. Engels gesproken. Meer informatie is hier te vinden.

Farci.e draait om de vraag wat er gebeurt als je bent grootgebracht in een neutrale wereld en dan terechtkomt in een land waar alles mannelijk of vrouwelijk is. De Iraanse danser Sorour Darabi heeft een antwoord op die vraag. Haar/zijn moedertaal, het Perzisch, kent geen grammaticaal geslacht. Maar in Frankrijk, waar Darabi nu woont, is alles ineens mannelijk of vrouwelijk geworden. Meer informatie staat hier.

An Atypical Brain Damage is aldus Spring, een clash tussen Azië en Europa, mode en performance, vogueing en karaoke. Op de dansvloer. De Chinese beeldend kunstenaar Tianzhuo Chen combineert citaten uit internationale clubculturen, corporate identities, folklore en social media. Kijk voor meer informatie hier.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.