« terug naar overzicht

Queer & migrant filmfestival vanaf 6 december

6 december 2017 - 13 december 2017

Queer & migrant filmfestival vanaf 6 december

Het International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF) programmeert in december films en debatten over queeridentiteit in relatie tot migratie en migranten. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 13 december 2017 in verschillende filmhuizen in Nederland.

Hoofdlocatie van het festival is De Balie in Amsterdam. De Balie toont films uit alle hoeken van de wereld. Dat wordt gecombineerd met debatten en de fototentoonstelling Mr. Gay Syria van fotograaf Bradley Secker.

Er is dit jaar veel aandacht voor de verhalen van mensen die vanwege geaardheid of genderidentiteit hun land moesten ontvluchten. Het festival opent woensdagavond 6 december met de film I dream in another language van de Mexicaanse filmmaker Ernesto Contreras. Een dag later, voorafgaand aan de vertoning van de film ABU van Arshad Khan, schuiven LHBTIQ-vluchtelingen met hun nieuwe landgenoten aan tafel voor een gezamenlijk diner. En op zondag 10 december is er een kort filmprogramma met debat over de representatie van LHBTIQ-vluchtelingen in Westerse films.

Behalve in De Balie, programmeert IQMF films in het Bijlmer Parktheater (Amsterdam) op 8 december, in Humanity House (Den Haag) op 8 december, in de Toneelschuur (Haarlem) op 11 december, LantarenVenster (Rotterdam) op 12 december (Rotterdam) en in ’t Hoogt (Utrecht) op 13 december.

De kaartverkoop van het festival staat op www.iqmf.nl.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.