« terug naar overzicht

Meet-up Transgender en beeldvorming

23 februari 2017

Meet-up Transgender en beeldvorming

De media besteden de laatste jaren opvallend veel aandacht aan transgender personen. Programma’s als Hij is een Zij en Love me Gender zijn veelbekeken en ook mainstreamprogramma’s als Spangas omarmen transgenders. Wat betekent deze toegenomen aandacht voor de emancipatie van transgender personen zelf? En hoe zit het met de publieke beeldvorming van transgender mensen? Neemt stereotypering hierdoor af? Of neemt het juist een andere vorm aan?

Op donderdag 23 februari organiseert Atria de Meet-up Transgender & beeldvorming. Onderzoekers, influencers en opiniemakers als o.a. Asha ten Broeke (columnist Volkskrant), Mounir Samuel (politicoloog en publicist), Micha Meinderts (auteur Aldus Sybren) Herman Wegter (eindredacteur Love Me Gender) en Mariecke van den Berg (onderzoeker Atria) zullen met elkaar in discussie gaan over de resultaten van het onderzoek Transgender & beeldvorming.

Atria deed onderzoek naar de beeldvorming van transgender personen in de Nederlandse media. Er is onderzocht welke thema’s vaak terugkeren in de berichtgeving. Ook is onderzocht welke ‘transgender scripts’ onderliggend zijn aan het beeld dat is ontstaat van transgender mensen. Tijdens de debatmiddag worden met journalisten, mensen van relevante organisaties, wetenschappers en overige belangstellenden de belangrijkste conclusies van het onderzoek bediscussieerd. Kom, en discussieer mee!

15:00 Welkom door Renée Römkens, directeur Atria
15:10 Overhandiging rapport aan Mounir Samuel
15:15 Ronde 1: hoe ‘de transgender’ een publieke figuur werd
15:45 Ronde 2: zichtbaarheid en normativiteit
16:15 Ronde 3: alternatieve trans*scripts
16:45 Slotwoord door Mounir Samuel
17:00 Borrel

Toegang is gratis, wel graag aanmelden via: http://bit.ly/2jORi8N

Bron+tekst: https://www.facebook.com/events/1864826990452668/

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.