« terug naar overzicht

Free PATHH in Amsterdam over transgenderzorg

18 juni 2016

Free PATHH is een evenement over de gezondheidszorg voor en mensenrechten van transgender personen. Een transgendercollectief in Amsterdam organiseert dit gratis evenement op zaterdag 18 juni, tegelijk met het tweejaarlijkse WPATH-symposium in Amsterdam.

De toegangsprijzen voor WPATH, het World Professional Association for Transgender Health, zijn dermate hoog dat transgender personen zelf nauwelijks bij de WPATH aanwezig kunnen zijn. Vandaar het Free PATHH: het Gratis Event over de Praktische Aanpak Trans* Gezondheidszorg en Mensenrechten. PATHH: Practicing Actual Trans* Health and Human Rights. Transgender personen, maar ook zorgverleners en mensenrechtenspecialisten, worden van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Er is een dagprogramma van 10:30 tot 17:30 met lezingen, debatten en workshops. Om 17:00 uur is er een paneldebat: ‘Hier en daar’. Transgender mensen die wel bij WPATH waren, vatten samen wat daar besproken is en voor wie niet het hele programma bij Free PATHH heeft gevolgd, is er andersom een samenvatting van wat op Free PATHH besproken is. Vraag is ook: hoe kunnen we zorgen dat wat er op Free PATHH besproken is bij de behandelaars komt. Hoe werken we verder aan een toekomst waarin transgender personen(meer) regie krijgen over hun eigen zorg?

’s Avonds komt Transcreen met film en is er feest.

Datum: zaterdag 18 juni 2016
Plaats: IIRE conferentiecentrum, Lombokstraat 40, 1094 AL Amsterdam
Aanvang: 10.30 uur
Voertaal: Nederlands en Engels
Toegang: gratis

Meer informatie over Free PATHH in dit nieuwsbericht op deze site en op http://www.freepathh.nl/.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.