« terug naar overzicht

Film over Indonesische transpersonen op Cineblend

15 juni 2017

Across Gender van Anouk Houtman is een korte film (24 minuten) over transgender personen in Yogyakarta, Indonesië. De film is donderdag 15 juni te zien om 15.00 in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Across Gender volgt een aantal mensen in Yogyakarta die buiten de gendernormen leven. LHBT-activisten, drag performers en studenten van een Islamitische school voor transgender vrouwen. Hun verhalen worden verteld tegen de achtergrond van groeiende anti LHBT-sentimenten in het voorjaar van 2016. Ze dagen volgens de makers uit om stereotype beelden en ideeën over transgender personen bij te stellen.

Het Cineblend Festival (13 tot en met 24 juni) staat in het teken van documentaires over culturele diversiteit. Films zijn te zien in Het Ketelhuis, Tolhuistuin en Jungle Amsterdam. Across Gender wordt vertoond samen met twee andere studentenfilms in het blok New Talent Films.

Een andere film over LHBT’ers is Scar Tissue van Nish Gera. Dat is een korte fictiefilm over een homoseksuele vluchteling uit Syrië. De vertoning is in samenwerking met het International Queer and Migrant Film Festival en valt binnen een blok Refugee films.

Het hele programma staat hier en op de Facebookpagina van @Cineblend.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.