« terug naar overzicht

Expositie Transcender in Weert

2 april 2017 - 17 september 2017

Expositie Transcender in Weert

De tentoonstelling Transcender is van 2 april tot 17 september te zien in Weert. De kunstenaar Arte Colder verklaart de titel met het woord ‘overstijgen’, to transcend in het Engels. Hij refereert aan het overstijgen van de werkelijkheid van de twee geslachten man en vrouw als gescheiden entiteiten.

Beeldend kunstenaar Rob Scholte opent de solotentoonstelling van Arte Colder op 2 april om 15.00 uur. Het is de eerste solo-expositie van Colder (Enschede, 1985), die woont en werkt in Weert. Sinds 2012 is de kunstenaar bezig met ‘het fenomeen transgender’. “Mijn fascinatie is nog steeds groeiende,” zegt hij. “Het is een actueel thema (gebleken) in de huidige samenleving waar men uitdrukkelijk op zoek is naar eigen identiteit.”

Met overstijgen doelt Arte Colder op overstijgen van de binaire werkelijkheid, een overtreffen in spirituele zin. Hij gaat uit van foto’s van transgender personen in diverse fasen van hun transitie. Hij schuift die ‘fases’ over elkaar tot een geheel nieuw beeld. Voor de bezoekers is er een gratis boekje beschikbaar met een inleidende tekst van kunstkenner Alex de Vries. Dat boekje is tegelijk gids en gedachteprikkeling bij de tentoonstelling.

Plaats
Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert
Tijd
2 april tot en met 17 september
Prijs
Toegangsprijs museum
Bron
http://www.erfgoedhuisweert.nl/Cre%C3%ABren-en-Scheppen/Tentoonstelling-TRANSCENDER
Illustratie
Poster van de expositie

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.