« terug naar overzicht

Eerste Pride Walk in Den Haag

10 juni 2017

Eerste Pride Walk in Den Haag

De eerste Pride Walk in Den Haag is zaterdag 10 juni. Met de Pride Walk The Hague wordt seksuele diversiteit en genderdiversiteit gevierd. De pride maakt aanwezigheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, queers en mensen met een intersekse conditie (LHBTQI) in Den Haag zichtbaar.

We verzamelen vanaf 13:30 uur bij het Internationaal Homomonument op de groenstrook aan de Koningskade, tegenover de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst. Hier vindt het voorprogramma plaats. Vanaf 14:30 uur begint de walk. De route loopt door het centrum van de stad en eindigt op de Grote Markt. Daar vindt aansluitend het The Hague Rainbow Festival plaats.

Seksuele diversiteit en genderdiversiteit is niet vanzelfsprekend in de samenleving. Hoewel de meeste mensen verklaren dat ze nergens moeite mee hebben, zijn er incidenten als de mishandeling van hand-in-hand-lopende mannen in Arnhem. Bovendien verkeren veel transgender personen nog in een isolement. Pride Walk The Hague wil helpen de acceptatie te vergroten.

De Pride Walk The Hague wordt georganiseerd door jongerenorganisatie The Hang-Out 070 (onderdeel van Stichting Rainbow Den Haag), in samenwerking met COC Haaglanden en andere LHBTQI-organisaties.

Prides zijn er wereldwijd. In Nederland is die in Amsterdam de bekendste. De Pride Walk is er op 29 juli en de Canal Parade op 5 augustus. In Maastricht was er al een Pride parade op 17 mei, de dag van IDAHOT (de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie). Utrecht heeft een Canal Pride op 17 juni.

De meeste prides vinden plaats in juni als een herdenking aan de Stonewall-protesten in Greenwich Village, New York, in 1969.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.