« terug naar overzicht

Dancegenders sluit Rotterdamse transgendermaand af

31 maart 2017

Dancegenders sluit Rotterdamse transgendermaand af

De jaarlijkse Transgender Visibility Day is op 31 maart. In Rotterdam wordt dan de Gender Visibility Month afgesloten, een hele maand met extra aandacht voor transgenderzichtbaarheid. Dat gebeurt met een feest onder de naam Dancegenders.

De internationale Transgender Day of Visibility is bedoeld om aandacht te vragen voor de discriminatie van transgender mensen wereldwijd. Het initiatief werd genomen in de VS in 2009. Transactiviste Rachel Crandall deed dat omdat de enige ‘feestdag’ voor transgender personen de dag was waarop de moorden op transmensen worden herdacht: de Transgender Day of Remembrance.

Het evenement in Rotterdam is een initiatief van Iris van der Graaf (Transcafé COC Rotterdam), Quirine Lengkeek (Regenboogambassadeur) en Gert-Jan Verboom (The Hang-Out 010). Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en MBO Theaterschool. En verschillende artiesten en performers. Volg de Facebook-pagina van de Gender Visibility Month.

Kaartjes voor Dancegenders kunnen hier gratis besteld worden. Op die dag willen de initiatiefnemers de transcommunity extra in het zonnetje zetten. Ze willen laten zien dat deze support en liefde verdient in al de schakeringen die de community rijk is.

Plaats
FERRY Westblaak 127, 3012 KJ Rotterdam
Tijd
Vrijdag 31 maart, vanaf 22 uur

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.