« terug naar overzicht

COC's Shakespeare Club tijdens Pride bij Amsterdam Museum

28 juli 2018 - 5 augustus 2018

COC's Shakespeare Club tijdens Pride bij Amsterdam Museum

COC’s Shakespeare Club is een ‘hangout’ voor de LHBTIQ+-gemeenschap. Dit jaar is deze tijdens de Pride bij het Amsterdam Museum voor de derde keer. Het thema is sharing stories, exploring identity. Verkennen van identiteit door verhalen te delen maken. Daarmee maken we zichtbaar wat ons van elkaar onderscheidt en wat ons met elkaar verbindt.

Op zondag 29 juli om 14 uur is de opening met de Amsterdamse loco-burgemeester Simone Kukenheim.

De Shakespeare Club werd opgericht in 1946. De allereerste bijeenkomst met een opkomst van 150 mensen was een primeur voor Nederland. Want nooit eerder waren er zoveel homomannen en –vrouwen bij elkaar gekomen. Sinds Europride in 2016 bestaat de club weer, maar nu onder de naam COC’s Shakespeare Club. Als onderdeel van het culturele programma van Amsterdam Pride. De editie 2018 wordt door COC Amsterdam in partnerschap met verschillende vertegenwoordigers uit de LHBTIQ+-gemeenschap en het Amsterdam Museum georganiseerd. Het vindt plaats op de binnenplaats van het museum aan de Kalverstraat 92 in Amsterdam.

COC’s Shakespeare Club heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te vergroten. Daartoe brengen ze die gemeenschap en allies samen in een veilige omgeving om van elkaar te leren en te kijken wat ons met elkaar verbindt.

Wanneer
28 juli tot en met zondag 5 augustus

Waar
Binnenplaats Amsterdam Museum, Kalverstraat 92 in Amsterdam

Hier staat het programma.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.