« terug naar overzicht

Avond transgenderisme op Maastricht University

7 april 2017

Avond transgenderisme op Maastricht University

Een avond over transgenderisme, transseksualiteit en travestie met sprekers, denkers, dichters, kunstenaars en muzikanten. Verwacht uitgesproken meningen van Maxim Februari, Mounir Samuel en Dick Swaab. Transman Daniel Mariblanca danst en er is muziek. Maar het evenement vanuit Studium Generale van Maastricht University is vooral een avond van het woord.

Het motto op vrijdag 7 april is ‘niet omdat ik anders wil zijn, maar omdat ik mezelf wil zijn’ (ontleend aan Loesje). ‘Sommige mensen identificeren zich aanhoudend met het andere geslacht. De sterkte van dit gevoel kan verschillen en neemt daardoor verschillende vormen aan.’ Aldus de inleiding over de avond.  ‘Travestieten, transgenders en transseksuelen hebben vaak, al dan niet voorbijgaande, gevoelens van verwarring over de eigen identiteit gemeen: Wie of wat ben ik? Wat betekenen mijn verlangens en mijn gedrag? Hoe moet ik verder?’

Er is een uitgebreide lijst van genodigden. Publicist Maxim Februari, politicoloog Mounir Samuel en Dick Swaab, emeritus hoogleraar neurobiologie, zijn bekend uit de media. Verder komen transvrouw en kinderboekenschrijver Fran Bambust, transvrouw en discuswerpster op de paralympics in Rio Ingrid Gale van Kranen, Wendy Iven, moeder van een transdochter en dichter Delphine Lecompte.

Tijd
Vrijdag 7 april 2017, 20:00 tot 23:00 uur
Plaats
La Bonbonniere, Achter de Comedie 1 in Maastricht
Studenten € 10,00 / overigen € 20,00
Reserveren: theateraanhetvrijthof.nl of 043 3505555

Meer informatie: hier en hier en ook hier.

Foto: Daniel Mariblanca (gefotografeerd door Philipp Zinniker)

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.