• 7 juni 2016

  Transgender in de media

  Cineblend, dinsdag 7 juni in Amsterdam, gaat over (Trans)gender in de media. Cineblend is een avond met film en debat. Onderwerp is steeds beeldvorming over culturen in de Nederlandse media. Discussie is aan de hand van...»
 • 17 juni 2016

  Jongensuur tijdens Midzomergrachtfestival

  Er is op uitnodiging van Utrecht Gender Divers een Jongensuur tijdens het Midzomergrachtfestival. Het Jongensuur, dat dit jaar 22 jaar bestaat, is een contactgroep voor mensen die geboren zijn in een meisjeslichaam maar...»
 • 18 juni 2016

  Free PATHH in Amsterdam over transgenderzorg

  Free PATHH is een evenement over de gezondheidszorg voor en mensenrechten van transgender personen. Een transgendercollectief in Amsterdam organiseert dit gratis evenement op zaterdag 18 juni, tegelijk met het tweejaarlijkse...»
 • 19 juni 2016

  Jong&Out Trans Meet

  Jong&Out Utrecht (COC Midden-Nederland) organiseert haar eerste Trans Meet. Een meeting voor jongeren die zich niet, of niet helemaal, thuis voelen in de genderrol die toebehoort aan hun uiterlijk(e geslachtskenmerken)....»
 • 20 juni 2016

  Lezing Geertje Mak

  Dr. Geertje Mak spreekt over '(Trans)gender in een maatschappelijke en historische context'. Genderhistorica Geertje Mak (1961) doceert aan de Radboud Universiteit. Ze schreef 'Doubting Sex. Inscriptions, bodies and selves in...»
 • 21 juni 2016

  Transgenderplein

  In samenwerking met Utrecht Gender Divers en U-pride organiseert de gemeente van Utrecht een Transgenderplein voor ambtenaren van de gemeente en voor hulpverleners, sociaal makelaars en jongerenwerkers. Dit is een...»