Algemeen

Algemeen

WAT HET IS, HOE HET VOELT, HOE JE HET BENOEMT

Welkom op Transgender Info, dé Nederlandse website voor informatie over transgender personen in Nederland. Of je nu zelf transgender bent, iemand in je omgeving hebt die trans* is, of je afvraagt wat het precies inhoudt: iedereen kan hier terecht voor meer informatie.

Algemene vragen en informatie

Is het onderwerp (betrekkelijk) nieuw voor je? Via het menu vind je een schat aan informatie. Bijvoorbeeld: wat er allemaal onder het brede begrip ‘transgender’ valt, wat je kunt doen als je je afvraagt of je transgender bent en welke termen er zoal gebruikt worden (en welke je maar beter achterwege kunt laten als je niemand wilt beledigen). Maar binnenkort ook: een pagina met feiten en cijfers en eentje met overzichtelijke antwoorden op vaak gestelde vragen.

Ervaringen

Wil je meer weten hoe het is of voelt om transgender te zijn of je leven te delen met een trans*persoon? In de menubalk boven staan onder Ervaringen een aantal lezenswaardige ervaringsverhalen van transgender personen en mensen uit hun omgeving.

Praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie? Zoals een antwoord op de vraag wat je moet doen als je als trans* persoon geconfronteerd wordt met discriminatie? Wat er allemaal komt kijken bij een wijziging van geslacht in het paspoort? Hoe het zit met medische zorg of ontmoetingsmogelijkheden met gelijkgestemden? Onder Praktisch lees je er meer over.

Nieuwsbrief

Geef je ook op voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe inhoud, het transgender nieuws en de Nederlandse transgender agenda.

Geef je op voor de nieuwsbrief

  • je ontvangt alleen de nieuwsbrief conform privacyverklaring